Hallókészülék elem

Nézet:
Sorrend:

Hallókészülék elem

A hallókészülék elemek tartós, cink-levegő elemek. Az elemek tetején található védőfóliát közvetlenül a felhasználás előtt el kell távolítani, így a kis légzőnyílásokon keresztül az elemben lévő cinket a levegő oxigénje rövid időn belül aktiválja. Ezt a néhány percet érdemes megvárni, mert ha ez a vegyi folyamat nem tud tökéletesen beindulni, akkor a hallókészülékkel megterheljük az elemet, így annak élettartama jelentősen csökkenni fog.

A hallókészülékek egyre kisebbek, teljesítményük ugyanakkor egyre nagyobb – függetlenül attól, hogy elemmel vagy akkumulátorral működnek-e. Míg az akkut rendszeresen fel kell töltenie, a hallókészülék elemeit időről időre cserélni kell. 

Milyen gyakran kell cserélnem a hallókészülék elemét?

Az elemcsere gyakorisága az elem méretétől és hallókészüléke teljesítményétől függ. Egy 10-es méretű elem élettartama kb. 3-5 nap egy olyan digitális készülékben, amely számos szabályozó funkcióval rendelkezik, míg egy nagyobb, 13-as típusú elem akár kettő hetet is kibír egy egyszerűbb kialakítású készülékben. Az elem élettartama ezen kívül a viselés idejének függvényében is változhat

Van-e többféle hallókészülék elem?

Több gyártó is készít hallókészülék elemeket különféle méretekben. A fül mögötti hallókészülékekhez leginkább 13-as és 312-es, míg a hallójárati hallókészülékhez általában 312-es és 10-es típusú elemek szükségesek.

Hogyan helyezzem be a hallókészülék elemet?

A hallókészülék apró elemeit úgy helyezheti üzembe, ha először eltávolítja a ragasztós fóliát. A fólia eltávolítása után célszerű két percet várni, hogy az elem teljesen működésre kész legyen.